Търсене
  • artemida127

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИЯ СКАЛП?

Домашни грижи


Редовната употреба на специални продукти за този тип кожа в домашни грижи е основата за поддържане на скалпа в здравословно състояние. Козметиката, маркирана като „чувствителна“, обикновено съдържа мека почистваща формула, ефективно овлажнява сухата кожа и бързо успокоява раздразнените зони. Например, серия от Benessere от Kemon състои от шампоан и успокояващ крем с натурални екстракти и етерични масла, и за сметка на това възможно най-скоро възстановява нормалното ниво на чувствителност скалпа.Много хора страдат от раздразнения, усещане за парене, опъване и сърбеж на скалпа си, но малко от тях осъзнават, че това са признаци на чувствителна кожа. С повече от 230 рецептора на см², не е учудващо, че скалпът има повишена чувствителност. Ето четири от най- често срещаните симптоми на чувствителния скалп.


Гъделичкащо и неприятно усещане

Един от главните признаци на чувствителния скалп е гъделичкащото и неприятно усещане на главата. Причините са много, но най-честата е замърсяване или реакция от продукт за коса. Това включва не само шампоани, балсами и стилизиращи продукти, но и боя за коса, която винаги трябва да тествате на кожата предварително (обикновено на задната част на врата).


Парене


Естественият процес на отделянето на мъртви клетки може лесно да бъде нарушен от агресивно сресване, остри гребени и аксесоари за коса, които драскат повърхността на скалпа - всичко това води до усещане за парене и раздразнение. 

Опъване


Също както лицето, скалпът също може да страда от усещане за опъване. Често това е признак за изсушаване: кожата ви има липса на хидратация. Но противно на кожата на лицето, не е възможно да нанесете хидратиращ крем на скалпа си, за да възвърнете еластичността му. Решението са продукти, специално формулирани за чувствителен скалп. 

Сърбеж


Засрамващо, разсейващо и дразнещо, сърбежът на скалпа е един от най-често срещаните признаци на чувствителност. Също като гъделичкането, сърбежът може да бъде причинен от продукт за коса или боя. Може да се появи и от прекалена употреба на продукти за коса, стилизиращи маши, преси, сешоари, както и остри гребени и четки.


Ако разпознавате един или повече от тези четири симптома, опитайте да използвате продукти за коса, специално формулирани за чувствителен скалп.


Подреждане


Такъв скалп много рязко реагира на резки температурни колебания, поради което използването на термични инструменти е разрешено само при средна мощност, предотвратявайки притока на горещ въздух към епидермиса. 


Салонни процедури


Услугите  като къдрене или избелване абсолютно определено няма да работят за вас. За да актуализирате цвета, опитайте тониране без амоняк с меки багрила, например оцветяване на кисело мляко o Color System .


Aксесоари


През зимата не забравяйте да предпазите главата си от студа. За предпочитане е да имате в гардероба свободни шапки, изработени от меки материи, с не еластични еластични ленти. 

0 преглеждания
  • Facebook